Novostavba se střešními okny VELUX – podkroví v Innsbrucku
{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Architekt: he und du; Fotografie: David Schreyer

Dům stojí v chráněné zóně a jeho stěny vymezují hranice pozemku.

Vedle nového podkroví byl zrekonstruován i vchod a část přízemí.

Nová střecha má však jiný tvar; konzola nad úzkou ulicí visí nad starým dekorativním dřevěným nosným prvkem.

Podkroví získalo velké vikýřové okno, vstup na malou střešní terasu a množství oken VELUX o různých velikostech.

Vstup do apartmánu je v posledním patře budovy; do obytného prostoru se vstupuje světlým schodištěm, které pokračuje až na střechu.

Otevřený prostor – vedoucí z jedné strany budovy na druhý – je rozdělen na denní a noční část.

Každá ložnice má velké střešní okno, které rozjasnilo prostor. Kde to bylo možné, byly otvory umístěny do rohů místností.

Novostavba se střešními okny VELUX – podkroví v Innsbrucku
Architekt: he und du; Fotografie: David Schreyer

Elias Walch

architekt ve společnosti he und du, Innsbruck

Rozhodně tu máme dostatek střešních oken, včetně jednoho v lodžii. Umístili jsme je podél stěn tak, aby odrážela ještě více denního světla, v zónách, kde bylo nutné zvýšit výšku místnosti, a také tam, kde jsme si přáli přímé sluneční světlo a výhled na hvězdy a mraky.

Architekt: he und du; Fotografie: David Schreyer

Tato poloha zvyšuje kvalitu denního světla díky odrazu na bílých površích stěn.

V ostatních případech bylo místo zvoleno pro zvětšení prostoru pod okny nebo pro umožnění výhledu na hvězdy z postele v manželském pokoji.

Dětské pokoje dostaly hravé a funkční vestavěné postele a police, které poskytovaly dostatek prostoru pro hraní.

Grafika

Architekt: he und du; Fotografie: David Schreyer

V denní části je prostor strukturován třemi trubkami vycházejícími zespodu a krbem.

Vlevo, při pohledu na lodžii, pod dlouhým oknem, leží srdce kuchyně: velký dřevěný stůl spojený se sporákem.

Tento inovativní, ale jednoduchý nápad, jak nastavit výšku sporáku tak, aby odpovídala stolu, umožňuje slavnostní večeře v početné společnosti.

Produkty VELUX použité v tomto projektu
Střešní okno VELUX INTEGRA® GGU
Detaily produktu

Podrobnosti o projektu

Projekt: Rekonstrukce podkroví
Umístění: Innsbruck, Rakousko
Architekt: on und du, Innsbruck, Rakousko
Rok:  2019
Plocha:  138 m2
Fotografie: David Schreyer